20 Kasım 2015 Cuma

Soslu Bonfile Tarifi

SOSLU BONFİLE

Malzemeler:

2 dilim bonfile, 
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 
3 diş sarımsak, 
3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker, 
Tuz, 
Karabiber, 
Fettuchine makarna, 
Haşlanmış kuş konmaz,
Taze biberiye


Soslu Bonfile


Hazırlanışı:

Sarımsaklarımızı soyun. 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı, şekeri ve karabiberi, sarımsaklarla birlikte mutfak robotunda karıştırın. Elde ettiğimiz sosun yarısını etlerin üzerine gezdirin. 10 dakika kadar bekletin.

Kalan 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırarak, etleri 2 şer dakika alt üst ederek pişirin. Bonfileleri tavadan alın. Aynı tavada kalan sosu 3 dakika kadar kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın.

Etleri servis tabağına alarak sosu etlerin üzerine yayın. Taze biberiye ile süsleyerek isteğinize göre haşlanmış kuşkonmaz ve makarna ile servis edin.

Pişirme süresi 15 dakikadır. Bu tarif iki kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder