Malzemeler:
2 dilim bonfile,
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
3 diş sarımsak,
3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker,
Tuz,
Karabiber,
Fettuchine makarna,
Haşlanmış kuş konmaz,
Taze biberiye
![]() |
Soslu Bonfile |
Sarımsaklarımızı soyun. 3 çorba
kaşığı ayçiçek yağı, şekeri ve karabiberi, sarımsaklarla birlikte mutfak
robotunda karıştırın. Elde ettiğimiz sosun yarısını etlerin üzerine
gezdirin. 10 dakika kadar bekletin.
Kalan 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırarak, etleri 2 şer dakika alt üst ederek pişirin. Bonfileleri tavadan alın. Aynı tavada kalan sosu 3 dakika kadar kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
Kalan 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırarak, etleri 2 şer dakika alt üst ederek pişirin. Bonfileleri tavadan alın. Aynı tavada kalan sosu 3 dakika kadar kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
Etleri servis tabağına alarak sosu etlerin üzerine yayın. Taze biberiye
ile süsleyerek isteğinize göre haşlanmış kuşkonmaz ve makarna ile servis
edin.
Pişirme süresi 15 dakikadır. Bu tarif iki kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder